Activitatea acestuia în calitate de consilier al prim-ministrului nu va fi remunerată.
Adrian Anghel a fost ales parlamentar în circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul în afara României și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Suedia, Portugalia, Peru, precum și în grupul pro-America.
El a fost director general al MTV România și a devenit membru PSD în 2000, fiind președinte executiv al PSD Diaspora.
La sfârșitul anului trecut, la audierile din comisiile reunite pentru diaspora din Parlament privind ocuparea postului de ministru pentru Românii de Pretutindeni, Adrian Anghel a fost votat de parlamentari cu 12 voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă” și 4 abțineri. După încheierea audierilor, el le-a spus jurnaliștilor că a primit aviz favorabil.
Pe de altă parte, parlamentarii opoziției Eugen Tomac și Mircea Dolha au afirmat că, potrivit procedurilor, Anghel ar fi avut nevoie de 13 voturi „pentru”, ca să fie validat favorabil în comisii.
După verificări, Mircea Lubanovici, președintele comisiei pentru românii din afara granițelor, a declarat că s-a stabilit că au votat 24 de parlamentari, astfel că Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru.
Ulterior, Adrian Anghel a declarat că se retrage din competiția pentru portofoliul de ministru ca urmare a faptului că nu a obținut aviz pozitiv clar la audieri, din partea colegilor săi parlamentari, adăugând că nu vrea să „întineze” noul Guvern.
În locul acestuia, premierul Ponta l-a nominalizat ca ministru pe deputatul PSD Angel Tîlvăr, care a primit aviz pozitiv.